miércoles, 13 de febrero de 2008

Barcelona-Barcelona en 92 dies

Aviat farà 48 hores que Jean Pierre Dick i Damian Foxall del Paprec Virbac van arribar a Barcelona després de 92 dies de navegació, i en quedaran unes dotze perquè Alex Thomson i Andrew Cape, de l'Hugo Boss, arribin com a segons classificats de la primera edició de la Barcelona World Race. D'aquesta manera, i encara amb tres barcos que aniran arribant progressivament d'aquí a finals de mes, s'acaba aquesta regat pionera que consisteix en la volta al món a dos i sense escales. Han sigut tres mesos de resistència física i mental, d'estratègia i lluita contra el vent i els perillosos mars del sud.

S'espera una segona edició per d'aquí dos anys i és moment de treure conclusions de la present. Els dissenyadors de tres dels participants, PRB, Delta Dore i Veolia, ja deuen estar treballant en les millores després que tots tres trenquessin el pal després portar-los al límit en condicions no tan extremes. Per no dir les avaries als timons que més de la meitat dels participants han patit i que els ha obligat a fer una aturada tècnica a Wellington.

També és un bon moment per reflexionar sobre la cobertura mediàtica d'aquest esdeveniment i cal autocrítica de la bona. Resulta que ens passem el dia lamentant-nos que Madrid això, que Madrid ens roba, que les empreses se'n van a Madrid, que Madrid ens pren les fires i moltes altres coses més. Segur que no ens falta raó. Però davant un esdeveniment com la Barcelona World Race que hauria de permetre a la capital catalana explotar un dels seus màxims actius, és a dir el mar, l'arribada d'aquests herois passa quasi desapercebuda per la Televisió Nacional de Catalunya, que a més, és patrocinadora de la competició. Va haver-hi una connexió en directe a través del 3/24, de només cinc minuts, i en el TN de l'endemà no va haver-hi ni una peça explicant l'arribada d'aquests herois. Unes imatges amb off conductor, això sí, que eren menys important que un estudiant de 20 anys de Portland que era capaç de fer 20 triples seguits. És més interessant potser que una regata que té sortida i arribada a Barcelona i que projecta la ciutat món? També vam saber que Ronaldinho encara està enfonsat i que Robinho, pobret, té un petit trencament fibrilar a l'abdomen.

Si en una ocasió com aquesta la Televisió Nacional de Catalunya, i la resta de mitjans, no fa cas a un esdeveniment com aquest ni a aquest esport, la vela mai tindrà el suport que es mereix en un país que té centenars de quilòmetres de costa.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Zakaj pa ne:)