lunes, 7 de enero de 2008

Comença l'any

El primer dia després de les vacances d'estiu o un dia com avui és quan comença l'any de veritat. Després de no només l'última setmana, sinó l'últim mes anant a mig gas, la gran majoria recupera el ritme de treball que l'ha de fer resistir fins a les vacances de l'estiu. Entre el pont de desembre, les setmanes prèvies a les festes, les festes en si, Cap d'Any i la primera setmana del 2008, ha fet que el país estigui gairebé aturat i només alguns serveis públics i les botigues hagin treballat al ritme normal o inclús superior. El que m'agradaria preguntar a qui m'ho pogués respondre és quanta competitivitat es perd a nivell internacional el fet que una quarta part de l'any (un mes al desembre i dos mesos a l'estiu) les vacances, d'altra banda merescudes, aturin el ritme de tot un país. Al cap de l'any, són molts dies i moltes hores; i les previsions per a l'economia global a curt i mig termini no ajuden a ser optimistes.

En el seu dia el Fòrum Carlemany va donar suport al conseller de comerç quan aquest va plantejar traslladar les festes intersetmanals a dilluns per evitar aquests ponts (el que a UK entenen com a Bank Holiday). Per al treballador suposaria el final d'un privilegi que només tenim Espanya, però també permetria tenir caps de setmana de tres dies més sovint. En un món globalitzat com el d'avui, tal com apuntava el manifest, la imatge que es dóna als socis o clients de l'estranger en ple mes de desembre és bastant lamentable. Al final, però, tot va quedar com un globus sonda, propi de molts governs, que segons la reacció que provoqui entre la ciutadania, es tira endavant o s'aparca. Un altre exemple va ser quan la consellera Geli va proposar que es pagués un euro a cada visita que es fes al CAP. Gran idea per descongestionar els centres i allunyar als pacients hipocondríacs. Un euro, lamentablement, no és res ja, i de seguida ens el gastem amb qualsevol tonteria, i invertir-lo en salut tampoc és cap bestiesa.

Molt bon any a tots. Avui, com deia al principi, comença l'any de veritat però també comencen moltes vides noves, amb nous estudis, noves feines, noves ciutats, etc etc... A tots, molta sort i també una salutació per a l'excompanya i col·lega d'aquest bloc que a hores d'ara deu estar volant cap a Santa Cruz i que periòdicament ens explica com li va la vida als States a través de la seva pàgina. Good trip back!

1 comentario:

Anónimo dijo...

Teooo! Així m'agrada: Any nou, entrada nova al bloc.

Petons,

Cris