martes, 8 de mayo de 2007

La supervivència de l'emule

Avui estic content perquè he fet un descobriment malgrat el meus limitats coneixements informàtics. Fa poc menys d'un mes vaig comprar un PC amb l'inconvenient, ja assumit (quin remei!), que venia amb el Windows Vista Home Premium incorporat, i que això era sinònim de no poder utilitzar l'emule.

Tot i així, volia comprovar que el rumor, a priori confirmat, que no es podia instal·lar era cert. Una vegada descarregat el programa a l'ordinador, baixava cançons, que es podien escoltar. Ah!..., (llegiu aquest 'Ah..! com el pronunciaria Monegal) quan va ser hora de buscar la carpeta Incoming per obtenir l'arxiu en MP3, aquesta no hi era per enlloc. Sembla que l'emule es queda instal·lat al sistema, però no així la carpeta on van a parar les cançons 'pirata'.

Doncs bé, si aneu a Preferencias i Directorio, i feu que la música es descarregui en una carpeta independent de la ubicació de l'emule (per exemple a l'Escriptori i no dins d'Archivos de Programa), la música va a parar dins d'aquesta nova carpeta i es pot escoltar perfectament i evitar aquest escull que Microsoft havia posat, suposadament, en pro de la música legal.

És possible que no hi haguessin caigut amb això?? Ho pregunto perquè no sóc informàtic ni res per l'estil, i sí un ignorant en aquests temes. I ja que aquest tema crea sempre tanta controvèrsia i debat, no ha plagiat Microsoft el sistema de finestres del programa iTunes i del sistema del Mac, en general? Jo hi veig moltes similituds...

L'Emule s'ha de saber utilitzar. És una gran eina per trobar versions de grans temes de la història de la música que mai de la vida sortiran a la venda. La majoria de vegades han extret de concerts amb un vulgar mp3 o d'una taula d'un tècnic de so del mateix espectacle i que després els ha penjat a la xarxa. Això, no és pirateria, és compartir sense cap afany de lucre una versió, per exemple, del 'Dancing in the dark' cantada per Tina Turner, la gira del Vote For Change encapçalada per Bruce Springsteen i els REM o el concert de Mark Knopfler a Badalona, entre molts i molts d'altres temes.

Quin mal fa tenir aquestes joies per al meu gaudi al meu ordinador si mai les trobaré a les botigues??

No hay comentarios: