jueves, 31 de mayo de 2007

Les Corts

'Si et portes malament,aniràs a la comissaria de les Corts'. Aquesta podria ser la versió corregida i augmentada al segle XXI del popular 'Si et portes malament, vindrà l'home del sac'. Quina por ens feia aquesta frase de petits...

Doncs bé, des d'unes setmanes ençà veiem com s'han produït maltractaments i vexacions a detinguts per motius X i traslladats a la comissaria de les Corts. D'acord que aquests arrestats s'encaren i probablement insulten als agents (les imatges no tenen so i no ho sabem), però els mossos han de tenir la sang freda per ser hermètics a aquestes provocacions. Això, suposo, deu ser una de les lliçons que aprenen a l'Escola de la Policia de Mollet del Vallès.

És evident que no es poden controlar totes les actuacions d'aquests mossos, però estem arribant a un punt que aquests casos 'ja no són tan puntuals'. I sempre es donen a la mateixa comissaria, detall més alarmant encara.

Potser seria el moment de demanar responsabilitats polítiques. No vull ni pensar quina hagués estat la reacció d'ICV, que ostenta la conselleria d'Interior, si aquests maltractaments haguessin estat sota els comandaments d'un Departament encapçalat per CiU, i ja no diguem pel PP. 'Tornem a tenir una policia feixista i torturadora', dirien. I no es cansarien de demanar dimissions.

El conseller diu que la policia en 'sortirà reforçada' i ha optat per posar càmeres a totes les comissaries.. Cal que la policia vigili a la policia?? M'agradaria poder contestar que no.

No hay comentarios: