martes, 5 de junio de 2007

Els caradures

Fa uns dies, un bloc amic definia una classe d'animal força present a la nostra societat: les vaques sagrades humanes. Aquest magnífic post em va fer pensar en un altre subgrup i en absolut incompatible: els caradures.

A 'bote pronto', és dit d'un caradura tota persona que amb voluntat d'obtenir un benefici propi se salta les normes més bàsiques de convivència i respecte tractant a la resta de mortals d'estúpids. És dit d'aquesta gent que es cola a les cues (i no estaríem parlant de gent jove), ja sigui al súper, la carnisseria, a la fleca o a la carretera; dels qui no paguen pàrquing ni zona blava perquè 'no cal' i obstrueixen la circulació d'altres vehicles; dels qui demanen diners constantment i són incapaços de tornar-los; dels qui abusen de la confiança i la bona fe de l'entorn; dels qui menteixen o fan veure que et perdonen la vida; dels qui diuen 'donde dije digo, digo diego' i així un llarg etcètera.

Us mostraré un exemple. A l'esplanada de les imatges, és on acostumem a aparcar el cotxe. Fa uns mesos, amb motius d'unes obres que feien a la parcel·la del costat, un camió que devia pesar les seves tonelades va impactar contra el nostre vehicle trencant-li la direcció. La reparació superava els mil euros. Ha costat mesos que ens tornessin els diners i encara amb acusacions de ser uns mentiders i no demostrar que els camions invadeixen el pàrquing. Increïble.




Aquí teniu les 'pruebas del delito'. En una tarda plujosa, el rastre enfangat de les roderes no deixa lloc a dubte.

I com a les vaques sagrades, als caradures, destapem-los!

1 comentario:

Anónimo dijo...

Destapem-los!